Siirry sisältöön

Mikä ravintoloitsijaa motivoi?

Ravintolayrityksen liiketaloudellinen tehtävä on myydä ruokaa ja juomaa asiakkailleen. Ravintoloitsija tähtää liiketoimintansa kannattavuuteen ja tuottavuuteen sekä liikevoittoon. Lisäksi krouvari haluaa …

Palvelumuotoilu ja LEAN

Mitä tekemistä on Leanillä ja palvelumuotoilulla? ”Paljonkin”, vastaa Haaga-Helian tutkimusjohtaja Teemu Moilanen, ”ja toisaalta ei mitään.” Kehittämisen työkalut ja metodit …

Yrittäjyyden opetus kaipaa opetuksen perusperiaatteiden pohdintaa

Suomen tunnetuimpiin tubettajiin kuuluva Mmiisas, oikealta nimeltään Miisa Rotola-Pukkila, antaa ohjeen omaa urapolkuaan pohtivalle nuorelle: ”Tärkeintä on uskaltaa yrittää. Luo itsellesi unelmakartta, joka sisältää hulluimmatkin haaveesi ja mieti, miten voit kehittää itseäsi saavuttaaksesi ne” (Mikkonen 22.5.2019). Mmiisas on hyvä esimerkki vaikuttajasta, joka kannustaa seuraajiaan yrittäjämäisyyteen.