Siirry sisältöön
Videot
Tekoäly Suomessa: Tekoäly yritysten muutosmatkana

Kirjoittajat:

Anna Lahtinen

vanhempi tutkija, Senior Researcher
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia University of Applied Sciences

Julkaistu : 23.05.2024

Tässä Tekoäly Suomessa –keskustelussa vastaamme suomalaisten vaikuttajien kysymyksiin tekoälystä ja sen merkityksestä suomalaisille yrityksille. Kysymyksiä esittävät Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen ja F-Securen perustaja sekä Nokian hallituksen entinen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Videolla keskustelevat Karoliina Partanen, johtaja, AI Finland -verkosto, Petri Ovaska, aluejohtaja, Uudenmaan Yrittäjät, Saara Hassinen, toimitusjohtaja, Terveysteknologia, Sami Masala, Chief Executive Advisor, AI Think, ja Anna Lahtinen, vanhempi tutkija, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Paneelikeskustelussa syvennytään tekoälyn monipuolisiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin työelämässä. Keskustelun alussa tarkastellaan, kuinka pitkälle tekoälyteknologiat ovat edenneet ja mitkä ovat viimeisimmät kehitykset tällä alueella.

Seuraavaksi pohditaan, miten yritykset voivat ottaa käyttöönsä tuoreimmat tekoälymahdollisuudet ja mitä haasteita ja mahdollisuuksia siihen liittyy. Keskustelussa käsitellään myös tekoälyn lainsäädäntöä ja sen vaikutuksia yrityksiin, erityisesti pk-yrityksiin, jotka saattavat kohdata ainutlaatuisia haasteita lainsäädännön tulkinnassa ja soveltamisessa.

Koulutus ja tekoälyosaamisen kehittäminen ovat keskeisiä teemoja, sillä paneelissa pohditaan, miten varmistetaan, että kaikki työntekijät pystyvät hyödyntämään tekoälyä työssään. Lisäksi keskustellaan tekoälyn potentiaalista ratkaista ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia ja yritysten vastuullisuudesta tekoälyn käyttöönotossa.

Lopuksi paneelissa käsitellään konkreettisia askelia, joista yritysten tulisi lähteä liikkeelle hyödyntääkseen tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia tehokkaasti ja vastuullisesti. Keskustelu tarjoaa kattavan ja käytännönläheisen näkemyksen tekoälyn roolista nykyisessä ja tulevassa työelämässä.

Tervetuloa tekoälyn pariin!

Tämä Tekoäly Suomessa -videojakso on toteutettu Tekoälykäs pk-yritys: muutosvoimaa tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksille ja niiden työntekijöille -hankkeessa. Työsuojelurahaston tukemassa hankkeessa avataan tekoälyn merkitystä muutosmatkana yksilöiden ja yritysten tasoilla. Hankkeen toteuttaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu yhdessä tiiviin partneriverkoston kanssa. Lisätietoja saat hankkeen verkkosivuilta.

Tehoa tekoälystä pk-yrityksille! -opas
Tekoäly liiketoiminnassa -virtuaalikurssi
Suomalaisten yritysten tekoälytarinoita

Kuva: Shutterstock