Siirry sisältöön
Ruoka&viini
Tutkimusmatka: Kestävää kokkailua hyönteisillä ja kasvisproteiineilla

Söisitkö hyönteisiä? Kasvisproteiinit ja hyönteisruoka ovat osa ratkaisua matkalla kohti kestävää ruokatuotantoa.

Julkaistu : 11.06.2020

Podcastissa tutustutaan Sustainable Cooking for Planet -hankkeeseen, jossa loihditaan herkullisia reseptejä vaihtoehtoisista proteiinilähteistä.

Tutkimusmatka-podcastissa esitellään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Elämys- ja hyvinvointitalouden yksikön tutkimus- ja kehityshankkeita. Keskustelemme asiantuntijoiden kanssa matkailun ja ruoan polttavimmista ilmiöistä. Sarjan jokaisessa osassa asiantuntijat esittelevät hankkeensa tutkimusaiheen ja yhdessä pureudumme sen teemoihin ja kysymyksiin. Luvassa on lisätyn todellisuuden hyödyntämistä matkailussa, ruokamatkailua, vaihtoehtoisia proteiineja ja vastuullista matkailua.

Sustainable Cooking for Planet -hankkeen tavoitteena on lisätä keittiöammattilaisten tietoja ja taitoja vaihtoehtoisten proteiinien käytöstä. Hanketta koordinoi hollantilainen Da Vinci College ja Haaga-Helia on mukana kansainvälisessä projektitiimissä. Podcastin vieraina ovat hankkeessa työskentelevät Haaga-Helian lehtorit Eeva Pajakkala ja Sakari Ketolainen. Lisäksi jaksossa maistellaan Savu Sirkka-olutta Haaga-Helian opiskelijoiden Inka Liirteen ja Jutta Karilon kanssa. Kippis, eli sirkkakielellä sirkkis!

Podcast-sisällysluettelo:
1. Sustainable Cooking for Planet -hanke ja vaihtoehtoiset proteiinit 00:00
2. Hyönteisruoka: perinteet, reseptit ja tuotanto 5:15
3. Vaihtoehtoisten proteiinien reseptiikka ja tuotekehitys 15:45
4. Kestävän ruokatuotannon tulevaisuus 19:35
5. Hankkeen opetukset ja kesän grillivinkit 26:22
6. Savu Sirkka -olutmaistelu 29:30

Tutkimusmatka-podcastia toteuttavat Katri Tihilä ja Peppi Borgenström, jotka työskentelevät Elämys- ja hyvinvointitalouden yksikön tutkimus- ja kehittämistiimissä.