Siirry sisältöön
Vastuullisuus
Vastuullinen Haaga-Helia

Haaga-Heliassa vastuullisuus on nostettu strategiatasolle. Samalla kun missiomme mukaisesti avaamme ovia työelämään ja rakennamme opiskelijoidemme ja yhteistyökumppaneidemme tulevaisuutta, haluamme myös kaikessa toiminnassamme olla vastuullinen toimija – sanan laajassa merkityksessä.

Kirjoittajat:

Julkaistu : 19.10.2020

Haaga-Heliassa vastuullisuus on nostettu strategiatasolle. Samalla, kun missiomme mukaisesti avaamme ovia työelämään ja rakennamme opiskelijoidemme ja yhteistyökumppaneidemme tulevaisuutta, haluamme myös kaikessa toiminnassamme olla vastuullinen toimija – sanan laajassa merkityksessä.

Vastuullisuus on meille sekä ajattelutapa että tapa toimia. Se on myös olennainen ja itsestään selvä ulottuvuus kaikessa opintotarjonnassamme ja hanketoiminnassamme. Uskomme, että vastuullisuus on yksi keskeisimmistä kriteereistä, kun arvioidaan yritysten ja organisaatioiden kyvykkyyttä ja tulevaisuuskestävyyttä. Yrityksiä arvotetaan niiden vastuullisuuden mukaan. Haaga-Heliassa valintamme on selvä: Panostamme vastuullisuuteen ja edellytämme sitä henkilöstöltämme, opiskelijoiltamme sekä yhteistyökumppaneiltamme. Näemme vastuullisuuden varsin laajana käsitteenä, joka kattaa muun muassa vastuullisen yritystoiminnan, vastuullisen henkilöstöpolitiikan, vastuullisen sijoittamisen, ympäristökysymykset sekä kansainvälisen solidaarisuuden. Vastuullisuus ei meillä ole päälle liimattua, vaan se on elimellinen osa kaikkea toimintaamme.

Ympäristökysymyksissä Haaga-Helia on yksi ensimmäisistä suomalaisista korkeakouluista, joka on asettanut selkeän hiilineutraalisuustavoitteen sekä laatinut sitä tukevan tiekartan. Hiilineutraalisuuden tavoitevuosi on 2030, ja meillä on oikeus ensimmäisten yritysten joukossa käyttää Keskuskauppakamarin Ilmastositoumus.fi-tunnusta. Hiilijalanjälkemme on siis laskettu ja konkreettinen toimenpideohjelma on laadittu. Koko hiilijalanjälkemme on runsaat 2 500 tonnia ja siitä noin 80 prosenttia muodostuu energiankäytöstämme.

Ehkä kuitenkin suurin vaikutus vastuullisuusajatteluun toteutuu opetuksemme ja hanketoimintamme kautta. Seuraamme ja pienennämme hiilijalanjälkeämme, mutta aivan erityisesti panostamme hiilikädenjälkeemme. Tuotamme siis toimintamme kautta hyötyjä päästövähennyspotentiaalin muodossa opiskelijoillemme sekä yhteistyökumppaneillemme ajankohtaisen tiedon ja osaamisen muodossa. Tässäkin asiassa asiat muuttuvat vain todellisen osaamisen ja sen kautta syntyvien tekojen tuloksena. Haaga-Heliasta valmistuva opiskelija on lähtökohtaisesti omalla sarallaan vastuullisuuden sanansaattaja. Hän hallitsee oman toimialueensa ja pystyy tuomaan toimintaan vastuullisuutta edistäviä elementtejä.

Vastuullisuus on nyt trendikästä, mutta onneksi se on myös yhä useamman yksilön henkilökohtaisella agendalla. Hyvä näin! Tämä käsilläsi oleva eSignals käsittelee vastuullisuutta monista eri näkökulmista. Toivotan kaikille lukijoille antoisia lukuhetkiä eSignalsin parissa ja – näinä hyvin erikoisina aikoina – toivotan aivan erityisesti sekä terveyttä että tulevaisuudenuskoa. Asioilla on taipumus järjestyä.