Siirry sisältöön
Jatkuva oppiminen
Oppimista ja innostumista verkostoista

Kirjoittajat:

Tiina Mehto

lehtori
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Julkaistu : 02.11.2019

Kun innostuneet ihmiset kokoontuvat heitä itseään innostavan aiheen ympärille, on ilmassa paljon positiivista energiaa. Tuntuu, että aika menee kuin siivillä. Silloin voi jakaa omaa osaamistaan sekä jatkojalostaa omia ajatuksiaan ja ideoitaan. Parhaimmassa tapauksessa saa aivan uutta näkökulmaa pohdittavaksi.

Applen globaalista oppimisstrategiasta vastaava Dominic Liechti totesi Dare to Learn -tapahtumassa syyskuun lopussa, että Applella uskotaan innovaatioiden tapahtuvan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Yrityksessä korostetaan henkilökohtaisten oppimispolkujen tärkeyttä. Polut voivat muodostua juuri verkostojen ja erilaisten kokemusten kautta.

Luottamus ja win-win

Hyvin toimivat verkostot perustuvat ihmisten sisäiseen motivaatioon eli siihen, että he haluavat olla osa jotain yhteisöä ja tuntea merkityksellisyyttä. Työskentely verkostoissa perustuu luottamukseen ja parhaimmillaan se tuo win-win -hyötyä kaikille osapuolille.

HR-alan ammattilaiset ovat perinteisesti hyviä verkostoitumaan. He ymmärtävät verkostojen arvon oppimisessa. Haaga-Helia HR Cosmos -verkosto on ketterä oppimisalusta HR-alan vaikuttajille, opiskelijoille HR- ja esimiestyön opettajille. Se kokoaa innostuneet HR-alan vaikuttajat yhteen erilaisten teemojen ympärille kaksi kertaa vuodessa. Joka toinen kerta tilaisuus on suomeksi ja joka toinen kerta englanniksi. Olemme keskustelleet HR:n roolista tulevaisuudessa, ketterästä HR:stä ja tekoälyn vaikutuksesta HR:n toimintaan ja kehittämiseen. Keväällä teemana oli Creative recruitment – How to tackle challenges in hiring. Syksyn tapahtuman teemana on työn merkityksellisyys.

HR Cosmos -tapahtumat järjestetään ketterästi siten, että ohjausryhmässä on vaihtuvat kokoonpanot. Tilaisuuksien suunnittelijat siis vaihtuvat ja tämä tuo uusia ideoita ja näkökulmia tilaisuuksiin. Tutustumme hyvin toisiimme, sillä teemme yhteistyötä yli organisaatiorajojen. Tapahtumat mahdollistavat myös läheisen yhteistyön työelämän HR-alan vaikuttajien kanssa. Opettajina pysymme ajan hermolla, kun jatkuvasti pidämme yhteyttä työelämän vaikuttajiin. Yhteistyöstä on hyötyä myös opetuksessa. Kaikista innostavinta on nähdä, kun opiskelijat ja kollegat saavat hyviä kontakteja tulevaisuutta varten ja tilaisuuden osallistujat verkostoituvat myös keskenään.

Merkittäviä kohtaamisia

HR Cosmos -verkosto auttaa opiskelijoita kohtaamaan työelämän edustajia luonnollisella tavalla. Opiskelijoiden on helpompi verkostoitua sellaisten ihmisten kanssa, joita he eivät muuten välttämättä kohtaisi. On ollut hienoa huomata, että me olemme todellakin kiinnostava ammattikorkeakoulu, jonka kanssa halutaan tehdä yhteistyötä eri muodoin. Olemme myös erittäin kiitollisia ja ylpeitä alumneistamme, jotka haluavat palata takaisin ja jakaa omaa osaamistaan ja näkemyksiään muille innostavasti inspiroiden.