Siirry sisältöön
Kategoria
Resto-kilpailussa loistivat leikki ja luovuus

Resto-kilpailussa suunniteltiin ravintolakonsepti ja esiteltiin se Lego-rakennelman muodossa.

Kirjoittajat:

Eetu Tuominen

viestinnän asiantuntija, yrittäjyys ja liiketoiminnan uudistaminen
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Eeva Puhakainen

viestinnän lehtori, TKI-viestintävastaava
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Julkaistu : 27.04.2020

Restonomiopiskelijoiden vuosittainen Resto-tietotaitokilpailu järjestettiin maaliskuun alussa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan kampuksella. Osallistujat pääsivät tapahtuman aikana tutustumaan myös kampuksella toimivan LAB8:n tarjontaan.

Palvelukokemusten alaa kehittävä LAB8 panosti Resto-kilpailuissa leikkiin. Ennen kilpailupäiviä joukkueet pääsivät tutustumaan toisiinsa Get Together -illassa. LAB8 esitteli tarjoilujen ja muun ohjelman ohessa uuden vastaanottosimulaation, jota kisaajat kokeilivat VR-lasien avulla. AR-peli Meet the Seal, matkailu- ja ravintola-alaan liittyvä korttipeli ja restonomitulevaisuuden ennustanut kasipallo toimivat puolestaan esimerkkeinä LAB8:n perusajatuksista, pelillistämisestä ja leikkisyydestä.

Itse kilpailussa joukkueiden tehtävänä oli suunnitella ravintolakonsepti. Tehtävässä hyödynnettiin Gastromessujen tarjontaa sekä yhteistyökumppani Dietan tuote- ja palveluvalikoimaa. Valmiit ravintolakonseptit esiteltiin Lego-rakennelman muodossa.

Aikaisemmin kilpailupäivänä joukkueet olivat tutustuneet LEGO Serious Play -menetelmään sertifioidun fasilitaattorin, LAB8:n Play-palvelusta vastaavan Mário Passos Ascençãon johdolla. Kilpailijat saivat hyödyntää tehtävää ratkoessaan myös LAB8:n palvelumuotoilun työkaluja.

Trendityöpajassa metsästettiin ilmiöitä

Haagan restonomikampuksen väki oli järjestänyt kilpailupäivien ajalle ohjelmaa vieraaksi saapuneille kollegoille. LAB8 vastasi torstaiaamun trendityöpajasta, jossa kollegat pääsivät poimimaan Trendhunterin maineikkaista trendiraporteista alan tärkeimpiä ilmiöitä Suomessa ja lähialueilla.

Yritykset voivat käyttää trendityöpajoja niille tärkeimpien trendien löytämiseen. Työpajoja ohjaavat LAB8:n asiantuntijat, jotka tuottavat myös neljännesvuosittain ilmestyvän TRENDS-trendiraportin ammattilaisten käyttöön.

Neondrinkkejä meren pohjalla

Kilpailurupeama huipentui Haagan kampuksella järjestettyyn Säihkyvä Itämeri -gaalaan, jossa hollantilaisen Bredan yliopiston opiskelijat tarjoilivat jälkiruokajuoman niin ikään LAB8:an kuuluvan The Boxin teknologian avulla. Haaga-Heliassa erikoistumisjaksoa suorittavat opiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet elämyksen alusta loppuun itse.

360 asteen projisoinnit ja matalataajuiset äänet veivät vieraat kellumaan meduusojen kanssa meren syvyyksiin. Jälkiruokajuoma rakennettiin ultraviolettivalossa hohtavaan tonic-kermaseokseen ja tarjoiltiin neonväreissä hohtavista laseista.

Vieraiden viihtyminen baarissa johti lopulta jälkiruokajuoman alkuperäisen reseptin muokkaamiseen. Baarimestarit joutuivat improvisoimaan raaka-aineiden loppuessa kesken. Se vain sopi, sillä improvisointi ja learning by doing ovat keskeisessä osassa LAB8:n filosofiaa.

– Meillä LAB:ssa päämäärä on elämykselliset ja toimivat ratkaisut. LAB8 yhdistää luovuuden, palveluyritykset ja kehittämällä oppimisen. Kaikessa kehittämisessä on oltava mukava ja hauska tekemisen meininki, sillä siten oppimista tapahtuu parhaiten, kertoo LAB8:n palvelumuotoilustakin vastaava TKI – Elämykselliset palveluinnovaatiot -johtaja Teemu Moilanen.

Lue lisää LAB8:sta verkkosivuilta www.lab8.fi. LAB8 löytyy nyt myös LinkedInistä.