Aamiainen
Kaurapuuro ja hillo tai tuoreet marjat
Aamiainen/välipala/iltapala
Marjarahka
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 purkki (250 g) maitorahkaa
4 rkl sokeria
1–2 tl vaniljaa
(1 tl kardemummaa)
3–4 dl (pakaste)marjoja
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää rahka vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Mausta sokereilla.
- Lisää joukkoon tuoreet tai hieman sulaneet marjat ja sekoita varovasti.
Halutessasi valmistaa rahkan vegaanisena valitse esim. kaurapohjaiset vaniljakastike ja rahka.
Lounas/päivällinen/iltapala
Juuressalaatti uunissa
4 kpl porkkanoita
4 kpl perunaa
3 lehteä lehtikaali
1-2 sipulia
1 tl suolaa
1 rkl timjamia
½ dl rypsiöljyä
2 kpl valkosipulinkynsi
3 rkl hunajaa
1 prk (380/230 g) liotettuja papuja
1 prk (150 g) creme fraiche/kaura fraiche (veg)
1 porkkana
1 valkosipulin kynsi
1 tl hunajaa
1 tl rakuunaa
- Lohko perunat ja porkkanat
- Kuori ja lohko sipuli ja levitä sipulilohkot sekä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle.
- Ripottele juuresten päälle suola ja lisää sen jälkeen rypsiöljy.
- Kuori valkosipulinkynnet ja paina kynsiä veitsen lappeella niin, että rakenne rikkoutuu.
- Lisää hunaja, valkosipulinkynnet ja timjaminoksat pellille ja sekoita.
- Paahda juureksia 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.
- Juuresten ollessa melkein kypsiä, levitä niiden päälle vielä pavut ja nypitty lehtikaali. Anna kypsyä uunissa vielä noin 10 minuuttia.
Porkkanakastike
- Raasta porkkana.
- Hienonna valkosipuli
- Sekoita kaikki ainekset keskenään
- Tarjoile lämpimän juuressalaatin kanssa