Siirry sisältöön
Reseptit
Kuvassa reseptit ja kuvat annoksista

Aamiainen

Kaurapuuro ja hillo tai tuoreet marjat

Aamiainen/välipala/iltapala

Marjarahka

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 purkki (250 g) maitorahkaa

4 rkl sokeria

1–2 tl vaniljaa

(1 tl kardemummaa)

3–4 dl (pakaste)marjoja

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Lisää rahka vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Mausta sokereilla.
  4. Lisää joukkoon tuoreet tai hieman sulaneet marjat ja sekoita varovasti.

Halutessasi valmistaa rahkan vegaanisena valitse esim. kaurapohjaiset vaniljakastike ja rahka.

Kuvassa juuressalaatti uunissa respti ja kuva annoksesta

Lounas/päivällinen/iltapala

Juuressalaatti uunissa

4 kpl porkkanoita
4 kpl perunaa
3 lehteä lehtikaali
1-2 sipulia
1 tl suolaa
1 rkl timjamia
½ dl rypsiöljyä
2 kpl valkosipulinkynsi
3 rkl hunajaa
1 prk (380/230 g) liotettuja papuja

1 prk (150 g) creme fraiche/kaura fraiche (veg)
1 porkkana
1 valkosipulin kynsi
1 tl hunajaa
1 tl rakuunaa

  1. Lohko perunat ja porkkanat
  2. Kuori ja lohko sipuli ja levitä sipulilohkot sekä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Ripottele juuresten päälle suola ja lisää sen jälkeen rypsiöljy.
  4. Kuori valkosipulinkynnet ja paina kynsiä veitsen lappeella niin, että rakenne rikkoutuu.
  5. Lisää hunaja, valkosipulinkynnet ja timjaminoksat pellille ja sekoita.
  6. Paahda juureksia 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.
  7. Juuresten ollessa melkein kypsiä, levitä niiden päälle vielä pavut ja nypitty lehtikaali. Anna kypsyä uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Porkkanakastike

  1. Raasta porkkana.
  2. Hienonna valkosipuli
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään
  4. Tarjoile lämpimän juuressalaatin kanssa