Pro
Siirry sisältöön
Matkailu

Pohjoisen silkkitien varrella

Moderni silkkitie kulkee Helsinki-Vantaalta Kiinan metropoleihin ja Kiinasta Suomen kautta Euroopan pääkaupunkeihin.

Julkaistu : 25.09.2020

Moderni, fyysinen silkkitie Suomeen kulkee lentoteitse. Se (l)entää pääasiassa Finnairin siivin Helsinki-Vantaalta Kiinan metropoleihin ja Kiinasta Suomen kautta Euroopan pääkaupunkeihin. Logistisen väylän merkitys kasvaa vuosittain tavara-, yhteys-ja matkustajamäärien noustessa, vaikka kauppasodat ja Kiinan talouden hidastuminen uhkaavat hidastaa vientiä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja pk-yritysten yhteisessä Premiumia ja luksusta -hankkeessa on analysoitu laatutietoisten matkailijasegmenttejä ja heidän palveluvalintojaan. Tässä miniraportissa kuvataan ja tulkitaan kiinalaisia liike-ja vapaa-ajan matkailijoita.