Siirry sisältöön
Viestintä ja markkinointi
Asiakas on jo olemassa – sinun pitää vain löytää oikea kanava, josta tavoitat hänet

Digitaalisten sisältöjen kulutus ja sosiaalisessa mediassa vietetty aika ovat kasvaneet huimasti. Markkinoijan kannalta nyt onkin loistava ajankohta miettiä omaa strategiaansa ja perehtyä somemarkkinoinnin saloihin.

Julkaistu : 14.08.2020

Mainonnan pyörittäminen sosiaalisessa mediassa on helppoa ja kustannustehokasta. Sosiaalinen media mahdollistaa tarkan kohdentamisen ja mainonnan helpon optimoinnin: mainonnan versiointi on yksinkertaista ja kampanja-ajalla muutosten teko ketterää. Näin kampanjasta saa enemmän irti – vaikka budjetti olisikin rajallinen.

Kanavan valinta riippuu siitä, kenet haluat tavoittaa  

Somemarkkinoinnissa Facebook on edullinen kanava tavoittaa lähes kenet tahansa, mutta nuoremman kohderyhmän tavoittamiseksi Instagram voi olla parempi valinta. Facebookin Business Managerin kautta mainonnan saa näkymään kuitenkin helposti molemmilla alustoilla. Hifistelijä mukauttaa mainokset vielä kumpaankin kanavaan parhaiten istuviksi luomalla mainoksestaan useamman version.

LinkedIn on kanavana selvästi Facebookia kalliimpi, mutta sen etu tulee tarkemmin määriteltävästä kohderyhmästä. LinkedInissä kannattaa kuitenkin huomioida, että ihmiset ovat siellä vahvemmin edustamassa joko yritystään tai ainakin ammattikuntaansa. Kohderyhmät voi muodostaa sen mukaan, mitä ihminen tekee työkseen, millainen on hänen koulutustaustansa tai millä alalla hän on.

Twitteriä mietittäessä on hyvä tiedostaa, että vaikka palvelulla on paljon käyttäjiä, on aktiivikäyttäjien osuus Suomessa vielä melko pieni. Esimerkiksi Facebookiin verrattuna tavoittavuus jää vähäiseksi ja markkinoinnin kohdentaminen on melko vaikeaa. Sen sijaan Twitter on oivallinen kanavavalinta, mikäli haluat tavoittaa kansainvälistä yleisöä.

Viime aikoina videopalvelu TikTok on nostanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Markkinointi tällä alustalla on vielä melko lapsenkengissä mutta onnistuu jo kohtalaisen hyvin Facebookin Business Managerin kautta. Palvelulle ollaan kehittämässä myös omaa markkinoinninhallintatyökalua, joten kanava kannattaa pitää mielessä!

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että Facebookissa ja Instagramissa mainonta on edullista, kun taas esimerkiksi LinkedInissä massoista joutuu maksamaan. Toisaalta kovin ammattispesifeihin mainoksiin voi olla vaikeuksia löytää Facebookista tarpeeksi tarkkaa kohderyhmää, kun taas LinkedInissä se onnistuu. Silloin voi olla järkevää maksaa yhdestä klikkauksesta enemmän, jos se johtaa varmemmin kauppaan.